Tervetuloa Kesä!

Talvi on jo takanapäin, ja vaikka aurinko jo välillä näyttäätyykin, ilma on vieläkin melko kolea! Siitä huolimatta mökkeilykausi on aluillaan, ja pitää rientää katsastamaan kesäasunnoille, millaista tuhoa Suomen julma talvikausi on saanut aikaan! On haravoitava, kerättävä risut, ja putsattava rännit, häädettävä hiiret ynnämuut talviasukit, jne.

Ja kun sitten nuo tehtyäsi, avaat kesämökin oven ensimmäisen kerran, ja jos ensimmäiset sanat on jotain tätä tyyliä, että” hitto kun täällä haisee ummehtuneelle”, niin eittämättä ainakin itselle tulisi mieleen miettiä, että voisiko olla toisin? No, tietenkin voisi. Voisi olla siis ihan toisin, jos olisit ollut jo viime syksynä ennalta viisas, ja asennuttanut mökillesi lämpöpumpun.. Sitä sitten helposti ohjailisit aina tarpeen tullen  puhelimellasi, tekstiviesteillä päälle ja pois. Ilma ei olisi ollenkaan niin tunkkaista, ja lämpökin voisi olla saapuessasi mukavasti ennalta aseteltu,vaikkapa edes 18-20 asteen paikkeille.Eikä siinä sitten ensitöikseen tarvitsis lähteä klapejakaan halkomaan. Takkakin varmaan alkaisi vetää heti helpommin, kun hormi saa heti alkuun sisäänsä vähän  lämpöisempää ilmaa.

Tämän kirjoituksen ei ole tarkoitus olla saarna, vaan pikemminkin muistutus siitä, että tämän kaltaisiin asiohin voi itse vaikuttaa.

Seuraavassa artikkelissa ehkä kerron, jo näin etukäteen, miten tulevana helteisenä(toivottavasti) kesänä voi helpottaa oloaan. Ja (ellei se jo äskeisestä jaarituksestani selvinnyt), annan vinkin, että mikä laite siihenkin tarkoitukseen olisi omiaan..

Keväisin Terveisin,

Lämpöpumppukauppias

 

 

Leave a comment

Vastaa